ProCredit Bank

ProCredit Bank

0800 000 10 Contact Centru

+373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale

 

 

Grupul ProCredit și ADAMI Media Prize anunță continuarea colaborării pentru promovarea diversității culturale în Europa de Est

                         

18 octombrie 2017

 

Grupul ProCredit și ADAMI Media Prize anunță continuarea colaborării pentru promovarea diversității culturale în Europa de Est

 

 

Prelungirea colaborării între ADAMI Media Prize și ProCredit Holding, care a luat start în 2016, asigură sprijinirea actvității desfășurate de ADAMI Media Prize în promovarea diversității culturale și crearea oportunităților de networking pentru cineaști, jurnaliști, posturi de televiziune. ADAMI Media Prize operează în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. ADAMI Media Prize este o inițiativă a organizației non-profit din Germania 'Forschungsgruppe Modellprojekte e.V.' și este finanțată de Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei (Auswärtiges Amt). Stefan Tolz, directorul de program al  ADAMI Media Prize, a declarat: “Sprijinul oferit de Grupul ProCredit ne ajută să aducem la un nou nivel acest premiu relativ nou pentru mass-media precum și inițiativele educaționale. Cooperarea noastră servește ca un semnal transmis societății civile din țările Parteneriatului Estic care confirmă că angajamentul comun duce la realizarea ideilor importante."

 

ProCredit Holding va oferi fonduri suplimentare pentru activitățile desfășurate de ADAMI în 2017 și pentru organizarea concursului ADAMI media prize 2018, și va finanța ceremonia de decernare a premiilor  care va avea loc în Chișinău, Moldova. În cadrul acestui eveniment, difuzat la nivel internațional, vor fi premiate filme, programe de televiziune și online de excepție, care promovează diversitatea națională, etnică, religioasă și culturală în Europa de Est și Caucaz.

 

Borislav Kostadinov, Membru al Comitetului de Conducere al ProCredit Holding, companiei mame a Grupului ProCredit, a declarat: "Fiind un grup de bănci care își desfășoară activiatea în mod responsabil, ProCredit împărtășește principiile etice care stau la baza ADAMI Media Prize. Suntem convinși că mass-media are un rol crucial în formarea atitudinilor publice privind diversitatea culturală, oferind exemple care demonstrează că pluralismul și eterogenitatea contribuie la coexistența pașnică."

 

ADAMI Media Prize se concentrează asupra activității jurnaliștilor și specialiștilor din domeniul mass media din țările parteneriatului Estic al UE. Scopul ADAMI constă în promovarea coexistenței pașnice a diferitor popoare prin stimularea ideilor și perspectivelor noi în mass media și promovarea interesului mass media în ceea ce ține diversitatea și integrarea culturală.

 

 

Despre ADAMI Media Prize

ADAMI Media Prize este o inițiativă a organizației non-profit din Germania 'Forschungsgruppe Modellprojekte e.V.' și este finanțată de Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei (Auswärtiges Amt). ADAMI Media Prize este organizată în colaborare  cu Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, Societatea Germană de Studii pentru Europa de Est  și beneficiază de suport din partea partenerilor media: MDR, ZDF, Deutsche Welle, postul cultural franco-german ARTE, societățile publice de radiofuziune din Georgia, Moldova și Ucraina. Jurnaliști și cineaști renumiți, din companiile de televiziune și mass-media europene, colaborează cu ADAMI pentru a îmbunătăți oportunitățile de lucru și networking în țările Parteneriatului Estic și pentru a promova diversitatea în mass media. Pentru informații suplimentare vă rugăm să vizitați: www.adamimediaprize.eu.

 

Despre Grupul ProCredit

ProCredit Holding AG & Co. KGaA, cu sediul în Frankfurt pe Main, Germania, este societatea-mamă a grupului ProCredit orientat spre dezvoltare, care unește bănci comerciale ce pun accent pe întreprinderi mici și mijlocii (ÎMM-uri) și operează în țările din Europa de Est și Sud-Est. Grupul ProCredit de asemenea își desfășoară activitatea în America de Sud și Germania. Acțiunile companiei sunt  tranzacționate în segmentul Prime Standard al bursei de valori din Frankfurt. Acționarii principali ai ProCredit Holding AG & Co. KGaA includ investitorii strategici Zeitinger Invest și ProCredit Staff Invest (mecanismele de investiți pentru angajații ProCredit), DOEN Participaties BV (Regatul Țărilor de Jos), KfW și IFC (parte a grupului Băncii Mondiale). În calitate de companie superioară din cadrul grupului conform Legii bancare germane, la nivel consolidat ProCredit Holding AG & Co. KgaA se află sub supravegherea Autorității federale de supraveghere financiară din Germania (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) și a Băncii Federale a Germaniei. Mai multe informații puteți găși pe pagina web a companiei: www.procredit-holding.com.

 

 

Pentru informații suplimentare puteți contacta:

Arianne Swieca, Communications Coordinator,

ADAMI Media Prize for Cultural Diversity in Eastern Europe,

Mobile +995 599 44 52 29, communications@adamimediaprize.eu

 

Andrea Kaufmann, Group Communications, ProCredit Holding,

Tel.: +49 69 951 437 138: Andrea.Kaufmann@procredit-group.com